Usluge

Live streaming

Snimamo i prenosimo uživo u Full HD kvaliteti (1920×1080, 25/30/50 fps), s više kamera na platformu po vašem izboru ili na više platformi istovremeno.

Tehnička realizacija hibridnih konferencija

Imamo iskustvo u tehničkoj realizaciji kompleksnih hibridnih konferencija sa simultanim prijevodom te višejezičnim streamovima, čak i uključujući znakovne jezike. Vaše konferencije i sastanke podižemo na viši nivo.

Režija streama i projekcije, IMAG

Pored režije live streama s više kamera, radimo i režiju vizuala, prezentacija i multimedije na projektoru. Možemo uvećati vaše govornike na pozornici i projicirati ih na platno (IMAG – image magnification). Ne morate brinuti da li će se prezentacija ispravno prikazati, te da li će biti zvuka kad pustite video.

Razglas i tonsko snimanje

Nudimo najam razglasa i višekanalno snimanje zvuka kvalitetnim mikrofonima. U mogućnosti smo realizirati više različitih tonskih mikseva, za potrebe dvorane, streama, konferencijskog softvera, simultanog prevođenja i slično.

Rasvjeta

Nudimo osnovnu scensku i ambientalnu rasvjetu koja svaki prostor pretvara u studio ili teatar.

Fotografiranje

Profesionalni fotografi izradit će vam fotografije spremne za objavu na društvenim mrežama.

Glazbeno-scenski događaji

Snimamo i prenosimo nastupe klasične i zabavne glazbe, kazališne i plesne predstave, stand-up nastupe, odnosno sve vrste glazbeno-scenskih događaja!

Remote produkcija (REMI)

U mogućnosti smo ponuditi vam ovaj model produkcije u kojem se režija vrši sa druge lokacije. Kako to funkcionira? Mi vam pošaljemo paket opreme i vodimo vas putem video poziva kroz postavljanje opreme u vašem prostoru. Nakon toga, mi se putem interneta spajamo na opremu i kontroliramo je s naše lokacije. Ludo, zar ne?

U skladu s vašim budžetom

Naš tim je fokusiran na kvalitetu, ali spremni smo prilagoditi ponudu vašem budžetu. Možda će to biti nešto skromnija produkcija, možda ćete nam vi izaći ususret s vašom logistikom, no svakako ćemo se potruditi da budete zadovoljni!

Primjer tehničkog rješenja za manji hibridni event

Virtualni događaj, hibridni događaj, live stream…???

Koja je razlika između virtualnog događaja, hibridnog događaja i live streama?

Live stream

Prijenos slike i zvuka sa lokacije na Youtube, Facebook ili drugu platformu. Online gledatelji nemaju mogućnost direktnog sudjelovanja, ali mogu postavljati pitanja u chatu.

Hibridni događaj

Sudionici u dvorani i online sudionici mogu ravnopravno sudjelovati u predavanjima i diskusijama. Komunikacija je direktna i dvosmjerna. Sudionici se međusobno vide i čuju.

Virtualni događaj

Svi sudionici su online. Mi vam pružamo tehničku podršku u vidu najma opreme, schedulinga, režije vizuala i otklanjanja tehničkih poteškoća koje se mogu pojaviti.

Što je važno kod produkcije hibridnih događaja?

Koncept hibridnog sudjelovanja podrazumijeva da sudionici u dvorani i online imaju što sličniji doživljaj. Hibridni događaj NIJE samo live stream. Kod hibridnih događaja, online sudionici također mogu držati predavanja, sudjelovati u diskusijama i postavljati pitanja. Produkciju hibridnog događaja svakako treba sagledati iz perspektive svih sudionika. Što vide i čuju sudionici u dvorani? Što čuju i vide na Zoomu/Webexu? Kakva je kvaliteta zvuka i slike? Je li zamorno za slušati?

Kako poboljšati kvalitetu zvuka?

Koristite ručne mikrofone ili bubice. Ručne mikrofone držite mirno, vrlo blizu usta. Bubice zakvačite na kragnu, ne previsoko.

Imajte na umu da sve što se ne čuje na mikrofon, neće se čuti niti na stream niti na Zoom.

Vrlo je važno postaviti “mix minus” sa konferencijskim programima, kako govornici na Zoomu ne bi dobivali zvuk sami sebe sa zakašnjenjem, što može biti jako zbunjujuće.

Kako poboljšati kvalitetu slike?

Osim korištenja profesionalnih kamera, važno je imati puno svjetla koje dolazi s prednje strane. Izbjegavati “kontraliht”. Umjetna rasvjeta poput fluo-cijevi može uzrokovati neprirodne boje na slici i titranje. Uz našu rasvjetu ste sigurni da dobivate najprirodnije boje!

Što vidi publika? Što ide u stream?

Publika u dvorani prati hibridni program tako da vidi predavače prisutne uživo i njihove prezentacije, zatim kad se uključi strani predavač i njegova slika se pojavljuje preko cijelog platna, možemo pratiti i njegovu prezentaciju. Osobe koje prate konferenciju putem Youtubea ili Zooma, mogu se pratiti na ovaj način kao da su tamo.

Što vide osobe na Zoomu dok pričaju?

Osobe na Zoomu većinu vremena prate predavanje i vide isto ono što ide u live stream. Međutim, kada se osoba sa Zooma želi uključiti u raspravu, bilo bi jako neobično da gleda samu sebe, pa joj zato pružamo “mix minus” return feed gdje joj omogućujemo da ima pogled prema publici ili prema ostalim panelistima, za maksimalni osjećaj sudjelovanja!